Coaching & Training

Coaching helpt je vooruit wanneer je vastloopt. Een steun in de rug om nieuwe doelen te stellen en te verwezenlijken. Training draagt bij aan het ontwikkelen van inzicht, kennis en vaardigheden. Dit geeft het benodigde zelfvertrouwen om succesvol en zelfstandig verder te kunnen.

Psychodynamische Coaching

Psychodynamische coaching is een vorm van coaching om meer zelfinzicht en grip op gevoelens, gedachten en gedrag te ontwikkelen. Onbewuste gedachten, gevoelens en gedrag kunnen veel invloed hebben op leven en werk. Dit kan zorgen voor blokkades, stress, onzekerheid, negatieve gevoelens en ongewenste situaties. Het doel van coaching is om dit zichtbaar te maken en stappen te zetten naar nieuwe gedachten, gevoelens en gedrag. Dit leidt tot positieve en succesvolle verandering. VerAnderinginjou werkt in 3 fases; ontdekken, bewegen en veranderen. De aandacht voor de blokkades is therapeutisch van aard en gericht op het verleden en de huidige situatie. Hieraan werken we in de fase ‘ontdekken’. In de fases ‘bewegen’ en ‘veranderen’ staat vooruitgang centraal. De technieken die worden ingezet zijn gebaseerd op de gedachten en aanpak vanuit: NLP, ACT, Systemisch Werk, RET, Cognitieve Gedragstherapie, Voice Dialogue, Innerlijk Kindwerk, Provocatief Coachen en Mindfulness.

Training

VerAnderinginjou biedt training over: (persoonlijk) leiderschap, talentontwikkeling, regie nemen over leven en loopbaan, effectieve communicatie en assertiviteit, overtuigend presenteren en succesvol solliciteren. In de trainingen wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijk leerdoel, hoe je dit moet aanpakken en wat dit oplevert. Na de training kun je met nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden zelfstandig en vol vertrouwen verder.

 Het coachingstraject

Om kennis te maken en jouw vraag en doel te verkennen, voeren we een oriënterend gesprek. Jij beslist na dit gesprek of je samen aan de slag wilt. Het oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend. Gaan we samen aan de slag? In 6 gesprekken doorlopen we de 3 fases van het traject. Samen gaan we: ontdekken, bewegen en veranderen.

Professionele coaching onderscheidt zich door aantoonbare kwaliteit. Annemarie is afgestudeerd als Professioneel Coach, is gecertificeerd Register Loopbaanprofessional (RL) bij de beroepsvereniging voor loopbaancoaches NOLOC en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO. VerAnderinginjou hanteert de hieraan verbonden gedragscode, klachtenreglement en algemene voorwaarden.

Vanaf de start van het traject wordt de Coaching Monitor ingezet. De Coaching Monitor is een door NOBCO ontwikkeld evaluatie-instrument. De Coaching Monitor geeft inzicht in de effectiviteit en kwaliteit van het coachingstraject.

01

Ontdekken

Wat jij wilt veranderen en waarom onderzoeken we samen. Bij VerAnderinginjou sta jij centraal. Je verleden, heden en de (gewenste) toekomst. Wat vind je van jezelf, hoe voel je je en hoe handel je? Ook onderzoeken we wat je tot op heden heeft belemmerd en wat redenen zijn waarom het nog niet (zelfstandig) is gelukt. Naast het werken aan jouw zelfbewustzijn maken we een actieplan. Dit is de benodigde basis voor een volgende stap.

02

Bewegen

Bij VerAnderinginjou bewegen we toekomstgericht naar jouw doel en het bijpassende (nieuwe) gedrag. Het in actie komen is uitdagend en soms ook spannend. We ontwikkelen lef en zelfvertrouwen om uit je comfortzone te treden. VerAnderinginjou biedt je de steun die je nodig hebt om in beweging te komen, te blijven en vooral ook de voordelen hiervan te ervaren. Jouw motivatie is een onmisbare factor. Beweging brengt je vooruit.

03

Veranderen

We schenken aandacht aan de daadwerkelijke verankering van jouw nieuwe gedrag in je dagelijkse leven, zodat de verandering vertrouwd en blijvend wordt. Hierbij biedt VerAnderinginjou praktische handvatten aan. Als jouw traject tot een einde komt, heb je jouw doel bereikt en heb je voldoende kennis, ervaring en vertrouwen opgebouwd om zelfstandig verder te kunnen.

Wat levert het op?

VerAnderinginjou helpt bij het bereiken van doelen wanneer dat tot nu toe nog niet zelfstandig is gelukt. VerAnderinginjou biedt: motivatie, inspiratie, energie, vertrouwen en een goede stok achter de deur om zaken voor elkaar te krijgen. Na het coachingstraject heb jij weer regie over leven en loopbaan, je voelt je gemotiveerd, betrokken en bent in balans. Je besteedt aandacht aan de zaken die in leven en werk belangrijk zijn.